به گزارش پایگاه خبری چلچله بندر غلامحسین رنجبر در نشست با اصغر حسینیپور معاون شهرسازی و معماری شهرداری بندرعباس ضمن معرفی و تشریح فعالیتهای دفتر کودکان اظهار داشت: ارتقای سلامت زیستی، روانی و اجتماعی کودکان، امکان دستیابی همه کودکان به مهد کودک برای ارتقاء رفاه اجتماعی ، ایجاد اعتماد به نفس و امنیت در کودکان ، کمک به بروز و پرورش استعدادهای فطری کودکان از جمله اهداف مهم و اساسی این دفتر در رابطه با کودکان می باشد.
مدیرکل بهزیستی هرمزگان تصریح کرد: باید از فرصت ها و ظرفیتها برای بستر سازی و فراهم نمودن زیرساختهای لازم استفاده کرد تا در مسیر تربیت نسلی سالم ، شاد ، خلاق و پویا گام برداریم.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری بندرعباس نیز بیان داشت : همکاری و تعامل با سازمانی مردمی و اجتماع محور همچون بهزیستی مایه مباهات و افتخار شهرداری بندرعباس است.
وی در ادامه به ارائه تعریفی از شهر دوستدار کودک پرداخت و گفت : شهر دوستدار کودک ،شهری است که نیازهای کودکان را در کانون توجه قرار داده و تلاشی در راستای توسعه، مناسب سازی ، بسترسازی از منظر کالبدی و اجتماعی شهر را برای فعالیت و پویایی کودکان آماده و مهیا می نماید تا آنها نیز مانند سایر شهروندان مطابق با نیازهایشان بتوانند در شهر زندگی کنند.
حسینی پور اضافه کرد : شهر دوستدار کودک زمینه ساز رشد و ارتقای ابعاد جسمی ، روانی، اجتماعی ، معنوی اعم از امنیت نشاط و لذت برای کودکان است.
استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل موجود در بهزیستی جهت اجرای برنامه شهر دوستدار کودک، معرفی خانه های بازی دارای مجوز فعالیت از شهرداری به بهزیستی، جمعآوری کودکان کار با همکاری بهزیستی، احداث پارک کودک، برگزاری جشنواره نقاشی با محوریت شهر دوستدار کودک از مهمترین محورهای گفتگو در این نشست بود.
گفتنی است گروههای هدف در برنامه شهر دوستدار کودک را کودکان ۶ تا ۱۲ و ۱۲ تا ۱۸ سال تشکیل می دهد.
بندرعباس به عنوان شهر منتخب برای آزمونه (پایلوت) شهر دوستدار کودک برگزیده شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور و به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، پیرو جلسه کمیته ملی هماهنگی شهر دوستدار کودک در سیزدهم خرداد ۹۹ در وزارت کشور و در چارچوب همکاریهای مشترک این وزارتخانه با یونیسف برای اجرای ابتکار جهانی شهرهای دوستدار کودک در ایران، پس از بررسی نتایج ارزیابی شهرهای متقاضی پایلوت شهر دوستدار کودک، دوازده شهر بر اساس ارزیابی عملکرد به عنوان شهرهای منتخب برای پایلوت شهر دوستدار کودک انتخاب شدند.
این شهرها به ترتیب الفبا؛ شهرهای اِوز (در استان فارس)، بندرعباس، تبریز، تهران، رشت، سمنان، شیراز، کرمان، گرگان، مشهد، همدان و یزد است.
مرحله پایلوت رسماً پس از امضای تفاهمنامه میان شهرداری شهرهای پایلوت و وزارت کشور شروع خواهد شد.
شـهر دوسـتدار کـودک، شـهر یـا اجتمـاع محلـی اسـت کـه در آن نظرهـا، نیازهـا، اولویتهـا و حقـوق کـودک، بخشـی جدایی ناپذیـر از سیاسـتها، برنامههـا و تصمیمهـای عمومـی باشـد.
چشم انداز ابتکار شهر دوستدار کودک یونیسف این است که «همـه کـودکان و جوانـان بایـد بتواننـد ازکودکـی و جوانـی خـود لـذت ببرنـد و از طریـق احقـاق برابـر حقـوق خـود در شـهر واجتماع محلی شان، توانایی های بالقوه خود را به طور کامل به فعل درآورند.»
این ابتکار، با حمایت دولتهای ملی و محلی، سازمانهای مردمنهاد، بخش خصوصی، رسانهها، دانشگاهها و با همکاری یونیسف، بیش از ۳۰ میلیون کودک را در ۳۰۰۰ شهر و جامعه محلی در بیش از چهل کشورتحت پوشش قرار داده است.
براساس این گزارش، دریافت نشان و برند شهر دوستدار کودک یونیسف زمانی انجام میشود که شهر مورد نظر چرخه شهر دوستدار کودک را به صورت موفقیتآمیز تکمیل کرده باشد. در مرحله پایلوت، شهرها به عنوان «شهر دوستدار کودک» بهرسمیت شناخته نشده و نشان یا عنوان رسمی دریافت نمیکنند.