به گزارش پایگاه خبری چلچله بندر به نقل از راهبرد معاصر، موضوع واگذاری زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن از اوایل سال جاری مطرح شد. این رویکرد پس از آن در برنامههای وزارتخانه قرار گرفت که نظام بانکی به تعهدات کامل خود در قبال قانون جهش تولید و تامین مسکن عمل نکرد. متقاضیان پروژه مسکن ملی هم از توان کافی برای تامین آورده برخوردار نیستند.
طبق آخرین آمار تا کنون ۵۱ هزار میلیارد تومان از سوی بانک مسکن به پروژه نهضت ملی اختصاص یافته که البته حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان آن آورده متقاضیان و مابقی از محل تسهیلات بوده است. ۲۶ بانک دیگر عملکردی در این زمینه نداشتهاند. این در حالی است که باید سالیانه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به این پروژه اختصاص مییافت.
با توجه به این شرایط وزارت راه و شهرسازی از ماهها قبل برنامههایی را برای تسریع طرح نهضت ملی مسکن در دستور کار قرار داد. از جمله این برنامهها تهاتر اراضی، استفاده از منابع سازندگان، تفاهمنامه با بانکها برای تامین اعتبارات و استفاده از ایدههای نو مدیران و کارشناسان استانی عنوان شد. به نظر میرسد یکی از این ایدهها احداث مسکن به صورت تدریجی است.
در این راستا اخیرا مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان گفته است: براساس طرح مسکن تدریجی، در قالب قرارداد سه جانبه میان اداره کل راه و شهرسازی، بخش خصوصی و بانک مسکن، بخشی از زمین متقاضی احداث و خانه واگذار میشود و فرد به میزان توان مالی خود و تسهیلات بانکی میتواند مابقی خانه مورد نیازش را در آینده تکمیل کند.
به گفته عباس کمالی، طرح مسکن تدریجی برای اقشار کم درآمد با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی به عنوان پایلوت در شهرستان میناب اجرایی شده و تاکنون ۱۳ واحد توسط بخش خصوصی در حال احداث است.
او در هفتههای اخیر به ایسنا گفته است: تاکنون هزار و ۲۶۱ هکتار در هرمزگان برای ساخت ۳۷ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شده است. آبان ماه نیز اعلام کرده بود ساخت ۲۵ هزار واحد مسکونی در این استان ۱۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
اوایل ماه گذشته مهرداد بذرپاش ـ وزیر راه و شهرسازی در نشست با مدیران استانی وزارت راه و شهرسازی از آنها خواست تا ابتکارات حداکثری را در جهت پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن به کار ببرند و تاکید کرد که در این صورت به مدیران اختیارات حداکثری نیز داده میشود. او از مدیران خواست تا از ظرفیت همهی بخشهای عمومی و خصوصی در استانها برای به اتمام رسیدن طرحهای نهضت ملی مسکن استفاده کنند.
درآمدزایی و فروش اقساطی از طریق مزایده و تامین هزینههای زیرساختهای مسکن، واگذاری زمین در حوزه قانون جوانی جمعیت و کاربریهای عمومی و مزایده املاک سازمان ملی زمین و مسکن از جمله برنامههایی است که به منظور تسریع در اجرای طرح نهضت ملی مسکن مورد توجه قرار گرفته است.
/ ایسنا