به گزارش پایگاه خبری چلچله بندر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه ۱۰۸۳ نفر بهورز شاغل در استان و ۲۲۸ نفر دانشجوی بهورزی در استان داریم گفت: بهورز فردی است که در خط اول نظام سلامت در ارتقاء شاخص های کمی و کیفی و پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و حمایت از خانم های باردار نقش مهم و اساسی را ایفا می کند.
دکتر جاودان گفت: مراقبت های دوران بارداری، مراقبت های جنین از نوزادی تا سالمندی از جمله مراقبت هایی است که در خانه های بهداشت روستایی توسط بهورز ارائه می شود.
دکتر جاودان افزود: خدماتی همچون مراقبت های دوران بارداری، مراقبت های نوزاد، کودکان و جوانان، میانسالان و سالمندان ، مراقبت در بیماریهای مختلف واگیر بیماریهای منتقله از طریق آب و مواد غذایی یا حشرات ، بیماریهای دوران کهنسالی، بیماریهای ژنتیکی از خدماتی است که توسط بهورزان ارائه می شود.
رئیس دانشگاه ضمن عرض خدا قوت به بهورزان که همواره در کنار مردم هستند گفت: هرمزگان استانی گسترده است که یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر وسعت دارد و بهورزان در مناطق دور و صعب العبور خدمات سلامت محور را ارائه می دهند.
رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه شبکه گسترده بهداشت و نام بهورز در دنیا به نام ایران ثبت شده است گفت: شاخص های سلامتی ، زنان باردار، زاد و ولد، سلامت محیط و مواد غذایی از جمله شاخص هایی است که توسط بهورزان در سطح بالایی حفظ شده است.
دکتر غلامعلی جاودان اظهار داشت: در حال حاضر ۲۲۸ نفر دانشجوی بهورزی در استان در حال تحصیل هستند که ۱۴۸ نفر آنها دانشجویان جدید بهورزی هستند که به صورت حضوری و ۸۰ نفر از آنها بهورزان شاغل هستند که به صورت غیر حضوری آموزش می بینند.
دکتر غلامعلی جاودان گفت: در حال حاضر مجوز پذیرش و تربیت ۳۰۸ بهورز دریافت کردیم که ۹۰ نفر مصاحبه و گزینش شده اند و ۹۰ نفر در مهرماه مراحل پذیرش و مصاحبه آنها انجام می شود و ۱۲۸ نفر به جایگزینی بهورزان بازنشسته در سال ۱۴۰۶ جذب خواهند شد.
دکتر جاودان اظهار داشت: با ساختار نظام شبکه فعلی و با جذب این ۳۰۸ نفر بهورز نیاز فعلی دانشگاه به بهورز مرتفع می شود و در طی سالهای آتی برای خانه های بهداشت جدید و همچنین به جایگزینی بهورزان خروجی (بازنشسته، از کار افتاده، ترک خدمت و غیره) برنامه جذب بهورز برنامه ریزی خواهیم کرد.
دکتر جاودان با بیان اینکه بهورز باید بومی و ساکن روستای محل خدمت باشد اظهار داشت: دوره آموزش بهورزان دو ساله شامل یک سال آموزش تئوری و عملی و یک سال مهارت آموزی می باشد که پس از پایان دوره مدرک کاردانی بهورزی به دانشجویان اعطا می شود.
وی گفت: در حال حاضر ۴ آموزشگاه بهورزی در سطح استان هرمزگان فعال است و برنامه ریزی جهت راه اندازی ۲ آموزشگاه بهوررزی جدید نیز در حال انجام است.