بدون شک بیماری تنها برای فرد بیمار زجر آور نیست و اطرافیان نیز گاه به اندازه بیمار ناچار به تحمل ناراحتی بوده و حاضر نیستند بیمارشان را حتی روی تخت بیمارستان و با وجود حضور پزشک و پرستار و کادر درمان و … تنها بگذارند. اینجاست که مساله ای به نام «همراه بیمار» پدید می آید و مسئله اسکان و بر طرف ساختن سایر نیاز های روزمره همراه بیمار ، مطرح می شود.
هر چند بر اساس قانون، بیمارستان های دولتی تکلیفی در خصوص اسکان همراهان بیمار ندارند ولی ایجاد امکاناتی در بیمارستان ها از جمله برنامه های جانبی طرح تحول در نظام سلامت محسوب می شودکه در همین راستا طی سه سال اخیر شاهد تحولاتی شگرف در استان هرمزگان بوده ایم. ))
یاری گرفتن از خیرین سلامت میتواند کمک شایانی به پیشبرد اهداف طرح تحول در نظام سلامت جامعه سلامت استان هرمزگان نماید که در این راه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با پبگیریهای مستمر دکتر جاودان رییس دانشگاه علوم پزشکی استان و همچنین دکتر پژمان شاهرخی رئیس مجتمع آموزشی، درمانی و پژوهشی پیامبر اعظم (ص) بندرعباس ، اتاق بازرگانی بندرعباس را بر آن داشت تا در اقدامی خدا پسندانه و با حضور مقامات ارشد استانی و نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، طی یک نشست، تفاهم نامه ایجاد یک همراه سرا را در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس امضا کند.
تختهای بیمارستانی در هرمزگان، بالاتر از سرانه ملی
استاندار هرمزگان در نشست امضای تفاهم نامه احداث همراه سرا با اشاره به رنج بیماری مردم و ضربه ای که به چهره استان می زند، ضمن تقدیر از اقدامات شایسته رییس اتاق بازرگانی استان و پیگیریهای دکتر جاودان و دکتر شاهرخی، به تشریح عملکرد دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان در استان پرداخت و گفت: در ابتدای کار دولت، آمارتختهای بیمارستانی در استان یک و ۳ دهم تخت بود که هم اکنون با پیگیریهای به عمل آمده این رقم تا پایان سال به یک و ۹ دهم درصد خواهد رسید.
مقام عالی استان بالا رفتن این آمار را ناشی از راه اندازی بیمارستانهای کودکان بندرعباس، بیمارستان بستک و بیمارستان نیروی دریایی ارتش تا کنون، و افتتاح بیمارستانهای ۵۶۱ تختخوابی، ۲۴۶ تخت خوابی و بیمارستان میناب تا پایان سال دانست و گفت: نگاه ما به توسعه، متری نبوده است، بلکه به دنبال یک اکوسیستم بوده ایم و تلاش کردیم منابع مختلفی را از بخش خصوصی و دولتی جذب کنیم تا تمامی این بیمارستانها به سرانجام برسد.
دوستی با اشاره به بهرهبرداری از دانشکده دندان پزشکی بندرعباس در دولت سیزدهم، گفت: این دانشکده علاوه بر اینکه متصدی امور آموزشی حوزه دندانپزشکی در استان است، مجهز به ۲۶۰ یونیت مجهز دندانپزشکی است که از این بابت یک بیمارستان کامل به شمار میآید.
استاندار هرمزگان با ابراز خرسندی ازاینکه مهر ماه سال گذشته در شرق و غرب استان شاهد پذیرش دانشجو توسط دانشگده علوم پزشکی بوده ایم خاطر نشان کرد: همزمان با این اقدام پیگیر دوره هایی بودیم که به واسطه آن، رتبه های زیر صد، زیر هزار و زیر ۳ هزار کنکور در استان هرمزگان به ترتیب۶۰ درصد، ۱۰۰ درصد و ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد.
وی همچنین پذیرش دانشجو توسط هنرستان بهیاری در میناب و بندرعباس، افزایش داروخانه های تخصصی از یک به ۲۰ داروخانه، صدور مجوز ۵۲ داروخانه جدید، اعطای تسهیلات به مطبها در نقاط مختلف استان علی الخصوص نقاط محروم، راه اندازی اورژانس هوایی، راه اندازی مرکز هلی کوپتر در غرب استان را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در استان ذکر کرد و گفت: همزمان با بحث استخدام نیز از آنجا که هرمزگان تنها ۲ درصد جمعیت کشور را دارا می باشد، با پیگیریهایی که انجام شد موفق شدیم ۹ درصد مجوز استخدامیها را به هرمزگان اختصاص دهیم.
دوستی با تاکید بر اینکه اگر موضوع آموزش را حل کنیم مابقی مسایل استان نیز خود به خود حل خواهد شد تصریح کرد: از بخش خصوصی درمان باید حمایت شود تا شاهد اتفاقات خوبی در استان باشیم.
هدف ما خدمت به مردم است
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان در این نشست ضمن تقدیر از رییس اتاق بازرگانی هرمزگان مدت زمان احداث همراه سرا را یک سال عنوان کرد و افزود: قرار است این همراه سرا در زمینی به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع، در قالب ۴۰ واحد ۱۵ متری و با اعتباری حدود ۲۰ میلیارد تومان احداث شود.
دکتر غلامعلی جاودان با اذعان به اینکه تحول بسیار خوبی در دولت آیت الله رییسی در استان هرمزگان ایجاد شد که طی آن حدود هزار تخت بیمارستانی در حال ایجاد می باشد، خاطر نشان کرد: هدف ما خدمت به مردم است که در همین راستا در سه سال گذشته حدود یک میلیون و سیصد هزار بیمار در بیمارستانهای استان بستری و خدمات رسانی شدند.
این مقام مسئول همچنین گردش مالی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان را سالیانه حدود ۵ همت عنوان کرد که شامل تملک دارایی ها و بخش اعتبارات هزینه ای می شود.
وی در ادامه تعداد پرسنل دستگاه بهداشت و درمان استان را بیش از ۱۲ هزار نفر با هزینه ماهیانه حدود 250 میلیارد تومان ذکر و از موفقیت این دانشگاه در حوزه آموزش خبر داد و گفت: در طی سه سال موفق شدیم حدود ۱۵ رشته را دراستان راه اندازی کنیم و همزمان به دنبال جذب رشته های بیشتر نیز هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان با تاکید بر این مطلب که به دنبال آن هستیم در رشته های کاردانی بدون کنکور، به بچه های استان پذیرش بدهند، دلیل آن را فاصله زیاد بچه های هرمزگان با استانداردهای سازمان سنجش عنوان کرد و گفت:کسانی که وارد استان می شوند بعد از چند سال تقاضای انتقالی می دهند و ما را با چالش نیروی انسانی مواجه می کنند و به همین منظور باید شرایطی فراهم شود تا نیروهای ماندگار در استان تربیت شوند.
دکتر جاودان اتفاقات خوب در حوزه بهداشت و درمان را مرهون همت مسئولان و نمایندگان مجلس دانست و در خصوص احداث همراه سرا اظهار امیدواری کرد اتفاق خوبی رخ دهد و این مهم برای سایر بیمارستانها نیز شروع خوبی باشد.
مردم هرمزگان لایق بهترینها هستند
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هرمزگان، قبل از امضای تفاهم نامه احداث همراه سرا، با بیان اینکه هدف اتاق بازرگانی در وهله اول سربلندی کشور عزیزمان و هرمزگان است، تصریح کرد: مردم مظلوم هرمزگان لایق بهترینها هستند و در این راه سعی داریم در انجام امور مسئولیتهای اجتماعی کوشا باشیم.
محمدرضا صفا ضمن ابراز خرسندی از انجام کارهای عام المنفعه توسط اتاق بازرگانی اضافه کرد: راهکارهای انجام امور مسئولیت های اجتماعی توسط نمایندگان مجلس(محمد آشوری و احمد مرادی) به اینجانب ارایه شد که از سال 1398 شروع به فعالیت کرده و کارهای عام المنفعه خوبی در زمان کرونا انجام دادیم.
وی در خصوص انگیزه اتاق بازرگانی جهت احداث همراه سرا اظهار کرد: در مقطعی با مراجعه به بیمارستان شهید محمدی مشاهده کردم بسیاری از مردم با وضعیت نامناسب در زیر درختان به سر می برند و به همین دلیل این موضوع را با هیات رییسه اتاق من جمله آقای هاشمی مطرح کردم که آنان نیز در جریان قرار گرفتند و تصمیم گرفتیم کاری اساسی برای مردم استان انجام دهیم.
این مقام مسئول در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به حضور موثر دکتر پژمان شاهرخی رئیس مجتمع آموزشی، درمانی و پژوهشی پیامبر اعظم (ص) بندرعباس در محل خدمت خود گفت:بسیاری از پرستاران در بیمارستان اتفاق نظر دارند که در مدت بیست و هشت سال خدمت خود در استان شخصی مانند دکتر شاهرخی را ندیده اند که بدون وقفه در بیمارستان حضور داشته و به وضعیت بیماران رسیدگی کند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هرمزگان ادامه داد: در یکی از روزها که با دکتر شاهرخی دیدار داشتم، ایشان به زور مرا وادار کرد تا بخشهایی از بیمارستان که مشکل داشتند را مورد بازدید قرار دهم که من هم پذیرفتم و ضمن بازدید از بخشهای مختلف، متوجه مشکلات عدیده ی بیمارستان شدم.
روز بعد نیز طی نشستی در محل دفتر دکتر شاهرخی عزم خود را جزم کردیم تا یک همراه سرا در بیمارستان شهید محمدی احداث کنیم.
صفا با تقدیر از زحمات شبانه روزی دکتر پژمان شاهرخی به دلیلی پیگیری مشکلات حوزه بهداشت و درمان گفت: سعی میکنیم از جیب خیرین و هیات نمایندگان اتاق برای احداث همراه سرا هزینه کنیم و هدف ما قرار دادن فضا در اختیار بیمارستان و مجموعه درمان همراهان بیمار است که با هماهنگیهایی که انجام شده پس از افتتاح نیز تلاش خواهیم کرد بخشی از هزینه های جاری همراه سرا را نیز تامین کنیم.
دستگاه ام آر آی بیمارستان قشم در معرض خرابی قرار دارد!
احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با تقدیر از زحمات مهندس صفا در اتاق بازرگانی در بخش مسوولیتهای اجتماعی، خطاب به استاندار هرمزگان گفت: شاید در گذشته کم سابقه بوده است که اتاق بازرگانی در کنار دولت و مردم به این امور هم توجه داشته باشد.
مرادی یکی از نگرانیهای نمایندگان مجلس و مردم استان را موضوع درمان و مشکلات آن که از گذشته تا کنون جریان داشته است، دانست و تصریح کرد: مردم همواره مشکلات را می بینند و یکی از نگرانیهای بیماران و همراهان بیمار این است که در مرکز استان یک بیمارستان دولتی در فصل گرما به شکل نه چندان مطلوب خدمات ارایه خدمت کند.
وی با بیان اینکه اگر همه احساس تکلیف کنند و هر کس در حد وسع و توان خود برای خدمت به مردم پای کار بیاید، زیبا خواهد بود، اضافه کرد: قرار است در بیمارستان کودکان نیز همراه سرا ساخته شود اما در آن محل فضا محدود است و در اطراف بیمارستان زمینی جهت این موضوع وجود ندارد!
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در ادامه به بازدید خود از بیمارستان قشم اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: منطقه آزاد قشم یک بنگاه صد درصد بزرگ اقتصادی اما در کنارش شاهدیم در بیمارستانی دستگاه ام آر آی آورده اند که هر آن به دلیل گرما ممکن است خراب شود! در همین بیمارستان یک بیمار در هوای گرم زیر تیغ جراحی است! که همه برای حل این مشکلات باید کمک کنند.
منتخب مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر بنا شد دولت کاری انجام دهد، آقای پزشکیان خودش وزیر بهداشت بوده و قاعدتاً ما نباید مشکلاتی این چنینی در حوزه درمان استان داشته باشیم، اما ۲۶سال است که وضعیت نامناسب پذیرش بیماران به قوت خود باقی است و برای مردم دردی کهنه به شمار می رود که باید پاسخگو باشیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این نشست را به فال نیک میگیریم و باید کمک کنیم حرکت خیرین امید در بیمارستان کودکان و بیمارستان شهید محمدی ادامه داشته باشد.
بهبود بخش سلامت، نتیجه کار جمعی است
محمد آشوری دیگر نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با ابراز خرسندی از اینکه در بیمارستان شهید محمدی شاهد انجام کاری دیگر در حوزه کمک به بخش سلامت هستیم، بهبود بخش سلامت را نتیجه کار جمعی دانست و خاطر نشان کرد: روند بسیار مطلوبی در بهبود شاخصهای سلامت استان شکل گرفته است اما تا وضع مطلوب فاصله داریم که حرکات جهادی و مشارکت جمعی میتواند راه میان بر را جلوی ما گذاشته و مشکلات دامنگیر را در استان هرمزگان حل کند.
آشوری با تاکید بر نهادینه شدن مشارکت و مسئولیتهای اجتماعی در استان، از تلاشهای کادر بیمارستان به عنوان یک اتفاق خوب یاد کرد و گفت: احداث همراه سرا یک کار بنیادی است و اتاق بازرگانی نقش خود را در بخش سلامت به خوبی ایفا کرده است، همچنین از مهندس صفا می خواهیم نیم نگاهی نیز به مرکز توانبخشی تازیان داشته باشند و در صورت توان آنجا را کامل کنند.
تا رسیدن به وضعیت مطلوب بهداشت و درمان فاصله داریم
فاطمه جراره دیگر نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با تقدیر از اقدامات دکتر شاهرخی خواهان ادامه روند کنونی و همکاری بخش خصوصی در کنار بخش بهداشت و درمان استان شد و گفت: از همه بزرگواران میخواهم احداث همراه سرا در جاهای دیگر هم ادامه داشته باشد و هر چند تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله داریم اما خیرین را باید به این سمت هدایت کنیم تا دولت نیز نگاه ویژه ای به بخش بهداشت و درمان داشته باشد.
جراره با اذعان به این مطلب که هرمزگان شرایط اقتصادی خوبی دارد و مردم توقع دارند شرایط مطلوب و مناسبی نیز در استان حکمفرما باشد، به وجود چالش نیروی انسانی در کادر درمان استان اشاره کرد و گفت: در بحث مسئولیتهای اجتماعی حتما نباید نگاه زیرساختی داشته باشیم.
وی در ادامه خطاب به استاندار هرمزگان گفت: شرایط سخت در جاده ها باعث بالا رفتن تعداد تصادفات شده است که موضوع جاده ها باید در اولویت قرار بگیرد و امیدوارم همانگونه که از منابع مختلف آن در سطح ملی استفاده می شود، استان ما توسعه یابد تا مردم در شرایط بهتری زندگی کنند.
اتاق بازرگانی، کمک های شایان و ارزشمندی به حوزه درمان کرده است
رئیس مجتمع آموزشی، درمانی و پژوهشی پیامبر اعظم (ص) بندرعباس نیز در این آیین با بیان اینکه رفاه بیماران و همراهان آنها همواره مورد توجه این مجموعه بوده است، گفت: همراهسرای این مجتمع آموزشی درمانی با همکاری اتاق بازرگانی احداث خواهد شد.
پژمان شاهرخی با ابراز تاسف از اینکه نبود همراهسرا موجب بروز مشکلات و گلایهمندیهایی شده بود چراکه برخی خانوادههای کمبضاعت که از نقاط دور برای درمان عزیزان خود به بندرعباس میآمدند و توانایی پرداخت هزینه هتل و مسافرخانه را نداشتند، تصریح کرد: این موضوع برای مدیریت این بیمارستان قابل قبول نبود و در همین راستا از روز نخست برای حل این چالش دیرینه اقدامات و پیگیری های ویژهای را در دستور کار قرار دادیم.
رئیس مجتمع آموزشی، درمانی و پژوهشی پیامبر اعظم (ص) بندرعباس ضمن قدردانی از همراهی و پیگیری استاندار هرمزگان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، بیان کرد: پیگیریها تداوم داشت تا نهایتا اتاق بازرگانی هرمزگان نیز برای انجام این کار انساندوستانه پای کار آمد .
وی با بیان اینکه کلیه مراحل ساخت، تجهیز، بهره برداری و مدیریت ارائه خدمت طبق تفاهم نامه فی مابین دانشگاه علوم پزشکی و اتاق بازرگانی استان هرمزگان توسط اتاق بازرگانی انجام میگردد اضافه کرد: مجتمع آموزشی، درمانی و پژوهشی پیامبر اعظم بندرعباس به عنوان بزرگترین و تنها مرکز ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی در استان هرمزگان شناخته میشود و روزانه به طور متوسط پذیرای بیش از یکهزار و ۵۰۰ بیمار در بخشهای سرپایی و بستری درمانی است.
شاهرخی ضمن قدردانی از رویکرد مردمی اتاق بازرگانی هرمزگان خصوصا ریاست این مجموعه، تصریح کرد: در زمان ریاست محمدرضا صفا در اتاق بازرگانی، کمک های شایان و ارزشمندی نظیر اهدای کپسول اکسیژن، مانیتور، ونتیلاتور، ساکشن، پمپ سرنگ، تخت بستری، تخت ICU ، تشک مواج، کولر و … انجام شد.
در پایان این نشست با حضور شرکت کنندگان، کلنگ همراه سرا در بیمارستان شهید محمدی به زمین زده شد.
پایان پیام/