به گزارش پایگاه خبری چلچله بندر به نقل از اداره ارتباطات و اطلاع رسانی بنادر و دریانوردی هرمزگان، برخورداری از بنادر متعدد تجاری، نظامی، صیادی و مسافری و نیز ۱۴ جزیر مهم، استان هرمزگان را به استانی سوق الجیشی و استراتژیک مبدل نموده و نقش حاکمیتی سازمان بنادر را در اجرای کنوانسیون های بین المللی جهت محافظت از محیط زیست دریایی، ارتقای ضریب ایمنی و امنیت شناورهای مستقر و متردد و نیز صیانت از جان انسانها را دو چندن نموده است .
اسماعیل مکی زاده معاون دریایی اداره کل بنادر و دریا نوردی هرمزگان در رابطه با شرح وظایف و خدمات ارائه شده در حوزه جستجو ونجات دریایی گفت: مرکز جستجو و نجات دریایی استان هرمزگان نه تنها از منظر گستردگی آبهای حاکمیتی تحت پوشش و حجم عملیات جستجو نجات دریایی اولین و مهمترین مرکز جستجو و نجات دریایی کشور به شمار می آید بلکه در امر هماهنگی و ارتباط دهی اضطرار شناورهای ایرانی در آبهای بین المللی نیز در زمره فعالیترین مراکز جستجو و نجات منطقه قرار دارد.
این مقام مسئول با اشاره به انجام عملیات جستجو و نجات دریایی طی نه ماهه سال جاری اظهار داشت: طی این مدت ۷۴ مورد عملیات جستجو و نجات و شرایط اضطرار به انجام رسیده که در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته کاهش ۱۶ درصدی را شاهد بوده ایم.
مکی زاده به رشد قابل توجه عملیات پزشکی نیز اشاره ای داشت و تصریح کرد: ۴۱ مورد انجام عملیات پزشکی طی این مدت به ثبت رسیده که این رشد متاثر از فراگیری ویروس کرونا و درگیری دریانوردان با این ویروس بوده است .
شایان ذکر است؛ ۸ فروند شناور ناجی و ۳۶ ایستگاه همیار ناجی (دریانوردان بومی صیادی و تجاری منطقه) کار جستجو و نجات دریایی را در پهنه آبی هرمزگان با نظارت اداره کل بنادر و دریانوردی این استان بر عهده دارند.