به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بندرعباس، احسان کامرانی در دیدار مدیران گلخانههای بذرهای هیبریدی دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان رودان گفت: امروز نیاز کشاورزان استان به بذرهای مطمئن یکی از خواستههای آنان است و ما باید در تولید بذر و گسترش گلخانههای تولید این بذر بیش از پیش مصمم باشیم.
وی خواستار افزایش دامنه همکاری در حوزه تولید بذر هیبرید شد و تاکیدکرد: نهتنها نیاز استان، بلکه باید با گسترش این فضا، گامهای خود را به بیرون استان گذارده تا بتوانیم بعد از صدور بذر به سایر استانها حتی صدور بذر به کشورهای دیگر را در دستور کار داشته باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان قاچاق بذر، گرانفروشی و تقلبی بودن بذور وارد شده را از آفات بزرگ کشاورزی خواند و تاکید کرد: نبود بذر اصلاح شده قابل اطمینان در بازار کشاورزی، حضور دلالان فرصتطلب، گرانفروشی و ناچار بودن کشاورز برای خرید این بذرها، نامیدی را در این صنعت بزرگ به همراه دارد که باید چارهای به این مهم اندیشیده شود.
دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان رسالت دانشگاه را در حوزههای پژوهشی، ترویجی، تولیدی و اقتصادی مهم ارزیابی کرد و گفت: رویکرد ما به عنوان مجموعه تحقیقاتی و پژوهشی باید بر اساس حل چالشهای موجود شکل گیرد و در آن منافع اقتصادی طرفین، ارزآوری و تولید ثروت مد نظر باشد.
افزایش ۵۰ هکتار دیگر برای تولید بذر هیبریدی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان نیز در این نشست با بیان اینکه این دانشگاه در شرق هرمزگان موفق عمل کرده و به تولید بذر هیبریدی رسیده و به دنبال گسترش این مهم است افزود:۵۰ هکتار زمین جدید برای تاسیس گلخانه و تولید بذر هیبریدی در دستور کار قرار گرفته و امید می رود با این توسعه بتوانیم ، در سالهای آینده بخش بزرگی از نیاز کشور را تامین کنیم.
حسن داوری با یادآوری اینکه زمینهای مستعد و ظرفیت بالای حوزه کشاورزی این منطقه میتواند کمک شایان توجهی به اهداف ما کند، گفت: شرایط آب و هوایی مساعد در زمستان، وجود آب شیرین کشاورزی و در اختیار بودن زمین متناسب با نیاز در این منطقه می تواند راه شکوفایی را در این حوزه فراهم کند.
مدیران گلخانههای دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان رودان نیز در این نشست به بیان برخی مشکلات و محدودیتها پرداختند و از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خواستند با در اختیار گذاردن منابع بیشتر در تسریع توسعه این پروژه آنان را یاری کنند.