به گزارش پایگاه خبری چلچله بندر، پیش از ظهر امروز طی مراسمی با حضور دکتر ساداتینژاد وزیر جهادکشاورزی، مهندس مهدی دوستی استاندار هرمزگان، حسینی رئیس سازمان شیلات ایران، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران استانی، آیین بهرهبرداری از مرحله آزمایشی طرح پرورش ماهی در قفس نیمه مغروق پایه کششی (TLC) و شروع مرحله توسعه طرح با ظرفیت ۱۰۰۰ تن برگزار شد.
روند کلی اجرای پروژه ماهی در این نوع از قفسها شامل ساخت لنگرگاههای ۱۵ تنی، تجهیز کارگاه، نصب خطوط مهار، نصب تور و سازه شناور، ذخیرهسازی بچهماهی سیباس و آغاز فرآیند پرورش بوده است.
مزایای این طرح هزینه کمتر نسبت به مزارع واقع در خشکی، قابلیت استقرار ایمن در دریاهای خشن(سواحل مکران)، فعالسازی ظرفیت یک میلیون تنی پرورش ماهی در قفس در سواحل مکران، ارائه یک الگوی موفق و قابل اعتماد از قفسهای آبی مناسب امواج بلند برای سرمایهگذاران خصوصی جهت ورود به این صنعت، افزایش درآمد ارزی و سهم شیلات در صادرات غیرنفتی کشور و احیای ذخایر طبیعی آبزیان و تمرکز تولید از طریق پرورش میباشد.
دکتر ساداتینژاد وزیر جهادکشاورزی، این آیین ضمنگرامیداشت ایام الله دهه مبارک فجر و با تقدیر و تشکر از نگاه ویژهی استاندار هرمزگان به بخش کشاورزی، گفت: بالاترین رقم حمایت از بخش کشاورزی با استفاده از اعتبارات استانی مربوط به استان هرمزگان بوده است.
وی تاکیدکرد: از امروز به بعد کل اختیارات من به عنوان وزیر در اختیار مهندس دوستی است و این تفویض اختیار را انجام میدهیم تا هیچ کاری در استان معطل نشود و راسا در استان برای موضوعات مرتبط با کشاورزی تصمیم گیری کنند.
مهندس مهدی دوستی استاندار هرمزگان نیز در این آیین، ضمن گرامیداشت ایام الله دهه مبارک فجر اظهارداشت: امروز برای من یک اتفاق خاص و بزرگ است چرا که در یک سو قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) که توفیق خدمت به مردم در آن را دارم قرار گرفته و در سوی دیگر نیز دکتر ساداتینژاد وزیر جهادکشاورزی و دولت قرار دارند و همافزایی این ظرفیتها موجب شده است تا اتفاق بزرگی در حوزه پرورش ماهی رقم بخورد.
وی افزود: قرارگاه خاتمالانبیا(ص) معمولا کارها را به صورت پر حجم شروع میکند و این امر نقیصهی صرفهی ناشی از مقیاس را که درد مشترک کشاورزی و صنعت است، مرتفع میکند.
استاندار هرمزگان عنوانکرد: حضور قرارگاه خاتمالانبیا(ص) باعث میشود مزارع موجود، بزرگ مقیاس سازی شود و تولید و بهرهوری افزایش یابد و ورود تکنولوژیهای جدید نیز معنا پیدا کند و صرفهای ایجاد شود که بتوانیم تکنولوژیهاب چند میلیون دلاری را وارد این صنعت شود.
مهندس دوستی با اشاره به تمرکز دولت بر تکمیل زنجیرههای ارزش، تاکیدکرد: تمام بخشهای هرمزگان به مثابه طلا است و در حوزههای انرژی، گردشگری ، کشاورزی و شیلات ظرفیتهای بینظیری دارد که ما هم به نمایندگی از دولت برای بالفعلکردن این ظرفیتها تلاش میکنیم..
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، عنوانکرد: در یک سال گذشته، رشد ۴۰۰ درصدی در حوزه کشاورزی محقق شده است و در بخش تسهیلات این حوزه نیز بیش از ۳۰۰ درصد رشد تحقق پیدا کرده، ضمن اینکه حدود ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای بخش کشاورزی از مصوبات سفر ریاست محترم جمهور به استان اعتبار گرفتهایم و روز گذشته نیز اختصاص عدد قابل توجهی اعتبار به استان اعلام شده که به زودی تخصیص پیدا خواهد کرد.
وی خاطرنشانکرد: ما واقعا به تولید اعتقاد داریم و تامین امنیت غذایی برایمان اهمیت بالایی دارد و خواهشی که داریم این است زمینهای ایجاد شود تا فرصتهای سرمایهگذاری استان را در عرصه ملی معرفی کنیم.
مهندس دوستی در پایان با بیان اینکه در یکسال گذشته بیش از ۱۵ سال گذشته ظرفیت در حوزه شیلاتی ایجاد شده است، گفت: برقرسانی به ۶ مزرعه پرورش میگو به اتمام رسیده و با توجه به منابعی که جدیدا تخصیص پیدا کرده است تلاش میکنیم تا هفته دولت سال آینده ۵۰ درصد از مزارع باقی مانده را برقرسانی کنیم.