به گزارش پایگاه خبری چلچله بندر به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، “حجتالاسلام والمسلمین محمد عبادیزاده” در جمع مدیرکل، معاونان و مدیران بنادر تابعه استان با اشاره به تاکیدهای مکرر رهبر انقلاب در موضوع توسعه سواحل مکران، افزود: ارائه گزارشهای مدیران بنادر استان از روند طرحهای در دست احداث درجهت توسعه آینده هرمزگان بسیار امیدبخش است.
وی با بیان اینکه ۳۵ درصد کشور را استانهای ساحلی دربرگرفتهاند، گفت: دریا ظرفیتهای بسیاری در بخشهای مختلف تجارت، حمل و نقل، اقتصاد، منابع دریایی و گردشگری دارد فلذا با ترسیم ایدههای بکر و تجارتآفرین باید بتوان در کنار توسعه اقتصاد دریاپایه مزیتها و فرصتها موجود در این صنعت نیز به فرهنگ عمومی برای مناطق ساحلنشین تبدیل شود.
نماینده ولیفقیه در هرمزگان نقش بنادر را در توسعه استان هرمزگان بیبدیل برشمرد و ابراز امیدواری کرد با توجه به دغدغههای رهبر معظم انقلاب در موضوع توسعه شهرهای ساحلی که جزو سیاستهای نظام است، طرحهای مطالعاتی که برای مناطق شرق استان تعریف شده در توسعه فرهنگ عمومی مناطق ساحلنشین نیز اثرگذار خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده همچنین بر مشارکت اداره کل بنادر و دریانوردی استان در حوزه تبدیل ظرفیتها و فرصتهای فرهنگ عمومی مناطق ساحلنشین و تقویت و تغییر گفتمان نخبگانی در حوزه دریا در قالب کارگاههای آموزشی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه کشورهای حوزه خلیج فارس برای استان هرمزگان یک ظرفیت تجاری است، احداث طرحهای راهبردی سازمان بنادر و دریانوردی را درچشمانداز و آینده هرمزگان بسیار امیدبخش توصیف کرد.
امام جمعه بندرعباس خاطرنشان کرد: کریدور شمال – جنوب نیز یک فرصت برای استان هرمزگان به ویژه بندر شهید رجایی برای توسعه فعالیتهای ریلی، بندری و دریایی خواهد بود و مسوولان استان باید از این فرصت به نفع توسعه استان استفاده کنند.
تشریح فعالیتهای جهادی بنادر و دریانوردی هرمزگان در دولت سیزدهم
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز با اشاره به فعالیتهای جهادی بنادر و دریانوردی در دولت سیزدهم و ضرورت تسریع در بهرهبرداری از طرحهای درحال احداث این ادارهکل گفت: طرحهایی مثل ۲ هزار و ۴۰۰ هکتاری بندر شهید رجایی که سالها نیمهکار مانده بود، این نوید را میدهم که در سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان با آغاز عملیات اتصال این طرح به بندر شهید رجایی عملیاتی شود .
“حسین عباسنژاد” افزود: سه طرح گردشگری و مسافری بنادر حقانی، نخل ناخدا و هرمز به عنوان بزرگترین طرح گردشگری، مسافری و دریایی با بهرهگیری از فرهنگ بومی استان هرمزگان نیز جرو طرحهایی است که در سفر رییس جمهوری عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد.
وی در ادامه به افتتاح بندرگاه چندمنظوره خمیر در اسفندماه سال گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی اشاره کرد و ادامه داد: با وجود مشکلات و کاستیهای موجود در این بندرگاه، ۲ روز بعد از افتتاح بارگیری مواد معدنی توسط شناورهای تجاری آغاز شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان پیشبینی کرد تا ۲ ماه آینده ظرفیت بارگیری مواد معدنی در بندرگاه خمیر به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال برسد.
عباسنژاد بهره برداری از بندر چند منظوره سیریک ،آغازعملیات اجرایی مجتمع مکران ،مطالعات بندر جدید لنگه، برنامهریزی برای آغاز فاز چهارم طرح توسعه بندر شهید رجایی، افزوده شدن پنج اسکله گردشگری در قشم همزمان با سفر رییس جمهور را بخش دیگری از طرحهای در دست پیگیری و احداث اعلام و خاطرنشان کرد: تلاش ما بر این است تا پایان دولت سیزدهم بخش عمدهای از طرحهای توسعهای، زیربنایی در حوزههای دریایی و بندری به مرحله عملیات و بهرهبرداری برسد.
گفتنی است؛ در ابتدای این نشست “حمیدرضا محمد حسینی تختی”، مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق و “مرتضی سالاری” مدیر بنادر و دریانوردی غرب استان هرمزگان به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت طرحهای مطالعاتی و در حال احداث پرداختند.