به گزارش پایگاه خبری چلچله بندر، همزمان با هفته دولت، با حضور مهدی دوستی نماینده عالی دولت در هرمزگان، عادل پیغامی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، حجتالاسلام والمسلمین شیخ غلامرضا حاجبی امام جمعه قشم و شیخ خطیبی امام جمعه اهلسنت قشم، قرارداد خرید تضمینی آب، از آبشیرینکن قشم مولد به امضای مدیرعامل شرکت قشم مولد و عبدالحمید حمزهپور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان، رسید.
با امضای این قرارداد، نیاز آبی شهرهای درگهان و لافت و روستاهای پیرامونی از این محل تامین آب می شوند.
مهدی دوستی در حاشیه این آیین، اظهارداشت: دی ماه ۱۴۰۰ که رئیس جمهور به استان سفر کردند دستور ویژهای برای حل مشکلات آب استان صادر کردند و از بابت باید از ایتالله رئیسی تشکر کنیم چرا که دستورات صریح وی برای حل مشکل آب استان موجب شده است که سرمایهگذاری در حوزه تامین آب هرمزگان چندین برابر شود.
وی افزود: طی سال ۱۴۰۲، حد فاصل ابتدای سال تا سفر دوم رئیس جمهور به استان؛ حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان طرح در حوزه تامین آب استان تعریف شده است که اگر حمایتهای بیدریغ رئیسجمهور محترم نبود حتی برای اخذ مجوزهای آبشیرینکنهای جدید با چالش روبرو میشدیم.
استاندار هرمزگان، با اشاره به تغییر رویکرد در سازمان منطقه آزاد قشم، عنوانکرد: همافزاییها بین مدیران با مسئولان سازمان منطقه آزاد افزایش یافته و همهی ارکان دست در دست هم برای حل مشکل آب جزیره قشم پای کار آمدهاند.دوستی، خدمات انجام شده را حاصل تلاشهای جمهوری اسلامی ایران به مردم دانست و گفت: باید تشکر ویژهای نیز از وزیر نیرو داشتهباشیم که طبق دستور رئیس جمهور، دو هفته یکبار برای پیگیری مسائل آب هرمزگان در تهران جلسه برگزار میکند و منابع نیز تامین و تخصیص پیدا میکند.
نماینده عالی دولت در هرمزگان، گفت: از ۲۳ بهمن سال ۱۳۵۷ تا به امروز برای اعتلای این کشور کارهای زیادی انجام شده و همه دولتها به سهم خود خدماتی ارائه دادهاند اما رویکرد اصلی دولت سیزدهم تمرکز بر روی موضوعات اساسی مردم است و امیدواریم با آبشیرینکنهای باسعیدو، سلخ، قشم مولد و اصلاحات موجود در شبکه توزیع، مسئله آب قشم حل شود.
در ادامه این مراسم عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: با انعقاد قرارداد با شرکت قشم مولد، این شرکت روزانه ۵ هزار متر مکعب آب تولیدی در اختیار آبفا قرار می دهد که از طریق اجرای خط انتقالی که در این روز کلنگ زنی شد، آب تولیدی به مناطق مورد هدف منتقل می شود.
حمزه پور گفت: با این هدف، عملیات اجرای خط انتقال به طول ۸ کیلومتر و احداث ایستگاه پمپاژ آغاز شد که باعث پایداری آب در مناطق یاد شده خواهد شد.
وی اعتبار پیش بینی شده برای این پروژه را ۹۲۰ میلیارد ریال عنوان کرد که باعث تحول در بخشی از شهرستان قشم خواهد شد.مدیرعامل آبفا افزود: با وارد مدار شدن آب تولیدى این تأسیسات که با اجراى خطوط انتقال مذکور با تلاش شبانه روزى پیش بینى شده، ظرف سه ماه، حجم قابل توجه آب وارد چرخه بهره بردارى می شود و انتظار دیرینه مردم این منطقه که دست یابى به پایدارى آب مورد نیاز است، محقق خواهد شد.
وی سرمایه گذارى صورت گرفته برای تأسیسات شیرین سازى بالغ بر ١٢٠ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: با حمایت هاى ویژه استاندار علاوه بر این ظرفیت، تأسیسات شیرین سازى غرب قشم با ظرفیت ۴ هزار مترمکعب و افزایش ظرفیت تأسیسات شهر سوزا به میزان ۵٠٠ متر مکعب نیز در مرحله نهایى است و به زودى وارد چرخه تولید و بهره بردارى خواهند شد.
به گفته وی، با مجموع این ظرفیت ها و با همت و تلاش شبانه و روزى دو ساله دولت سیزدهم، بالغ بر ۴٠ درصد به ظرفیت تولید آب شیرین در جزیره قشم افزوده شده است.
عبدالحمید حمزه پور در این مراسم با اشاره به اهمیت امضای این قرارداد و اجرای خط انتقال افزود: شهرستان قشم به دلیل اقلیم حاکم بر آن، تنها گزینه تامین آب شرب آن، شیرین سازی آب دریاست که به دلیل وجود این ظرفیت و تسریع در رفع تنش آبی، قرارداد خرید تضمینی آب، با حضور استاندار هرمزگان امضا شد.