به گزارش پایگاه خبری چلچله بندر، محمد محسنی با اعلام این مطلب گفت: دهتل که تا پیشاز این، بهعنوان یکی از مهمترین محوطههای سنگنگارهای ایران شناخته میشد، اینک قدیمیترین سکونتگاه شناسایی شدهی بشری در سواحل و پسکرانههای شمال خلیج فارس به شمار میرود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان با اشاره به اینکه به تازگی آخرین نتایج پژوهشی درخصوص یافتههای باستانشناختی در دهتل بستک در مجلهی مطالعات باستانشناسی پارسه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شده، افزود: این پژوهش با همکاری کارشناسان موزه ملی ایران و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان انجام شده است.
او ادامه داد: این پژوهش بیانگر این است که دهتل، قدیمیترین سکونتگاه شناسایی شده در سواحل و پسکرانههای شمالی خلیج فارس با فرهنگ تراشههای بزرگ آشولی پارینهسنگی قدیم است.
محسنی اظهار کرد: یافتههای جدید از دهتل و دیگر مکانهای منطقه در شمال خلیج فارس نشان مید هد که این منطقه قابلیت پاسخگویی به ابهامات موجود درباره چگونگی پراکنش آشولی در جنوب ایران و همچنین ویژگیهای فنی ـ گونه شناختی آن را دارد.
پژوهش دهتل شواهدی از تولید تراشههای بزرگ آشولی در شمال خلیج فارس توسط فریدون بیگلری، عبدالرضا دشتیزاده، سپهر زارعی، صارمامینی، طاهر قسیمی انجام شده است.