افزونه جلالی را نصب کنید.
همایش عود پژوهی در بندرعباس برگزار شد

شهرداران روی المان سازی شهری کار کنند

  • کد خبر : 22925
  • 03 دی 1402 - 17:41
شهرداران روی المان سازی شهری کار کنند
مدیر کل میراث فرهنگی استان هرمزگان گفت: شهرداران روی المان سازی شهری از داشته‌های فرهنگی و عناصر فرهنگی که به ثبت جهانی، ملی یا منطقه‌ای رسیده کار کنند.

به گزارش پایگاه خبری چلچله بندر به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان، به مناسبت یک‌سالگی ثبت جهانی ساختن و نواختن عود، همایشی با حضور محمد محسنی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان، مهدی حشمتیان معاون اداره کل ثبت و حرائم وزارت میراث‌فرهنگی و جمعی از عودسازان و عودپژوهان استان در بندرعباس برگزار شد.

 محمد محسنی در این همایش با اشاره به اینکه هنر ساختن و نواختن عود به‌واسطه قدمتی که در پهنه گیتی داشته، اظهار کرد: این هنر سال گذشته به نام ایران و کشور سوریه به ثبت جهانی رسیده که سازمان‌های متولی و مرجع ازجمله میراث‌فرهنگی و سازمان‌های همکار و صاحب نقش باید تمام زمینه، شرایط و فضای مناسب برای افزایش و انتقال این هنر و فرهنگ را به جامعه و آیندگان انجام دهند.

 او ادامه داد: در همین راستا اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تمام ظرفیت خود را به کار خواهد گرفت که این موضوع تحقق پیدا کند.

 محسنی بابیان اینکه چرا هنر ساختن و نواختن عود در منطقه خلیج‌فارس به اوج خود رسیده، افزود: چون کسانی که سکونتگاه‌های دریایی و ساحلی را برای زندگی انتخاب کردند، از این ابزار برای برگزاری جشن‌های شادی و ماتم، ارتباط با اقوام و ملل و در مبادلات و تبادلات استفاده کردند و به‌صرف یک ابزار موسیقی و نواختن به آن نگاه نکردند.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان ادامه داد: دلیل اینکه تا به امروز این هنر و این اثر و این داشته فرهنگی برای این نسل مانده، تأثیرگذاری بوده که در زندگی و جامعه فرهنگی ایرانی و سایر کشورهای دیگر داشته است.

 او بابیان اینکه هم‌اکنون عناصر فرهنگی و هنری به‌عنوان جاذبه جدی در جامعه مطرح است، افزود: شهرداران شهرهای استان روی المان سازی شهری حتماً از داشته‌های فرهنگی و عناصر فرهنگی که به ثبت جهانی، ملی یا منطقه‌ای رسیده کار کنند.

 محسنی اظهار کرد: شهرداران و شورای روستاها کمک کنند المان‌هایی که در محدوده شهری و روستایی تهیه می‌شود از المان‌های حوزه ثبت باشد.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان افزود: طیف‌های مختلف مردم که هرمزگان و سایر نقاط کشور را به‌عنوان مقصد گردشگری انتخاب می‌کنند تمایل دارند موسیقی محلی و منطقه‌ای را گوش دهند و این یک جاذبه گردشگری است.

 در ادامه مراسم محمد رفیع اشعری، حجت حاجی‌زاده و حمید عباس زاده به بیان انتقال تجربیات خود در حوزه عود سازی، عود پژوهی و عود نوازی پرداختند.

 همچنین در این مراسم از یک‌عمر فعالیت هنری صالح آتون تقدیر و تشکر شد.

لینک کوتاه : https://chelchelehbandar.ir/?p=22925

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسبها