به گزارش روابط عمومی ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، «حمید کمالی» امروز سهشنبه دوم تیرماه اظهار کرد: این طرح با هدف ایجاد بستر و مسیری مناسب برای عبور سیلابهای مخرب و رفع خطرات ناشی از وقوع سیلابها بر روی تاسیسات موجود و همچنین آزادسازی حدود ۳۰ هکتار اراضی مجتمع بندری شهید رجایی و الحاق اراضی به منظور بهرهبرداری بندر بیوقفه درحال اجرا است.
وی با اشاره به اهمیت راهبردی هدایت سیلاب و استحصال اراضی شرقی مجتمع بندری شهید رجایی گفت: با توجه به نقش حیاتی این اراضی در چرخه تأمین و توزیع کالا، اجرای طرح ساماندهی خور شرقی در دستور کار قرار گرفت.
معاون مهندسی بنادر هرمزگان از دیگر اهداف اجرای طرح ساماندهی خور شرقی بندر شهید رجایی به هدایت ایمن سیلاب مجتمع بندری و ارتقای سطح کیفی و کمی خدماترسانی به صاحبان کالا اشاره کرد و افزود: در مرحله نخست ۵۰۰ متر انتهایی خور شرقی (محدوده منتهی به دریا) در سال ۱۴۰۲ ساماندهی شد.
کمالی با بیان اینکه عملیات اجرایی مرحله دوم این طرح نیز با پیشبینیشده ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار و با مدت زمان اجرای ۱۸ ماه از اوایل شهریورماه سال ۱۴۰۴ آغاز شده به تشریح اقدامات فنی و روند اجرای آن پرداخت.
وی ادامه داد: مرحله دوم طرح این طرح شامل ساخت آبروی ورودی قوطی شکل ۹ دهانه به عرض هر دهانه ۴ متر و ارتفاع سه متر، ساخت کانال بتنی مستطیلی به طول تقریبی ۱۱۰۰ متر و به عرض ۲۰ متر و ارتفاع ۲.۵ متر و ساماندهی و حفاظت تاسیسات عبوری از مسیر خور، ساخت حوضچه آرامش بتنی خروجی کانال به مساحت تقریبی ۶۰۰ متر مربع، خاکریزی و دیواره سازی سنگی در ورودی کانال و خروجی حوضچه آرامش به دریا میباشد.
به گفته معاون مهندسی بنادر هرمزگان؛ خاکبرداری و لجن برداری مسیر کانال به طول یکهزار متر، تحکیم بستر کانال با سنگ لاشه به طول ۹۵۰ متر، اجرای فیلتراسیون زیر دیوار و کف کانال به طول ۵۰۰ متر، اجرای بتن مگر زیر فونداسیون دیوارهای کانال به طول ۴۵۰ متر انجام شده است.
کمالی اجرای بتن فونداسیون دیوار های کانال به طول ۳۶۰ متر در دو طرف کانال، اجرای بتن دیوار کانال در دو طرف به طول ۳۰۰ متر را از دیگر اقدامات مهم انجامشده این طرح اعلام کرد و افزود: تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۵، عملیات اجرایی آن به پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصدی رسیده و روند اجرای سایر بخشها نیز مطابق برنامه زمانبندی درحال انجام است.










