افزونه جلالی را نصب کنید.

ضرورت بازنگری در ارزش‌گذاری گمرکی خرمای پیارم برای تسهیل صادرات

  • کد خبر : 38728
  • 28 شهریور 1405 - 11:00
ضرورت بازنگری در ارزش‌گذاری گمرکی خرمای پیارم برای تسهیل صادرات
مشاور عالی اتاق بازرگانی هرمزگان با اشاره به درخواست تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرمای پیارم برای بازنگری در ارزش‌گذاری گمرکی این محصول، گفت: ارزش‌گذاری فعلی گمرک ایران برای خرمای پیارم، با توجه به شرایط بازار جهانی، آثار منفی بر روند تولید و صادرات این محصول گذاشته است و فعالان اقتصادی خواستار کاهش آن هستند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی هرمزگان، صالح دریانورد مشاور عالی اتاق بازرگانی هرمزگان، در نشست کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی درباره ارزش‌گذاری خرمای پیارم اظهار کرد: تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرمای پیارم که این محصول را به‌عنوان یک محصول منحصربه‌فرد صادراتی و ارزشی استان می‌شناسند، درخواست داشتند در ارزش‌گذاری گمرکی این کالا تجدیدنظر شود؛ چراکه ارزش‌گذاری فعلی بر روند تولید و صادرات آن اثر منفی گذاشته است.
وی افزود: «بر اساس ارزش‌گذاری تعیین‌شده از سوی گمرک ایران، برای صادرات هر تن خرمای پیارم ارزش ۵۲۰۰ دلار در نظر گرفته شده است، در حالی که فعالان این حوزه معتقدند این رقم با قیمت واقعی فروش محصول در بازار جهانی همخوانی ندارد و در عمل، محصول خود را با قیمتی بیش از ۳۰۰۰ دلار به ازای هر تن نمی‌توانند به فروش برسانند. این موضوع موجب شده در زمینه رفع تعهد ارزی نیز با مشکل مواجه شوند.»
دریانورد با اشاره به برگزاری نشست کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی هرمزگان ادامه داد: با توجه به این درخواست، جلسه کارشناسی شورای گفت‌وگو با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مرتبط از جمله جهاد کشاورزی و گمرک، نمایندگان استانداری هرمزگان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرمای پیارم، انجمن‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی برگزار شد.
مشاور عالی اتاق بازرگانی هرمزگان با بیان اینکه این نشست به نتایج قابل قبولی منجر شد، گفت: در این جلسه، پیشنهاد کاهش ارزش‌گذاری خرمای پیارم مورد بررسی قرار گرفت. پیش از این، جهاد کشاورزی پیشنهاد ارزش‌گذاری ۱۸۰۰ دلار به ازای هر تن برای محصول درجه یک و ۶۰۰ دلار برای محصول درجه دو را مطرح کرده بود که این پیشنهاد نیز از سوی فعالان اقتصادی بخش غیردولتی مورد بازنگری قرار گرفت.
وی افزود: فعالان بخش خصوصی پیشنهاد کردند ارزش‌گذاری خرمای پیارم درجه یک به ۱۵۰۰ دلار و محصول درجه دو به ۵۰۰ دلار به ازای هر تن کاهش پیدا کند. این پیشنهادها در نشست کارشناسی مطرح و به‌عنوان مبنای پیگیری‌های بعدی قرار گرفت.
دریانورد با تأکید بر ضرورت پیگیری این موضوع در سطح ملی تصریح کرد: قرار شد موضوع از طریق وزارت جهاد کشاورزی، انجمن خرمای ایران و همچنین در جلسه آتی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به‌صورت جدی پیگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: برای کاهش این ارزش‌گذاری که تأثیر مستقیمی بر معیشت مردم هرمزگان و همچنین تولید ثروت در استان دارد، از ظرفیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار هرمزگان، تشکل‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط و اتاق ایران استفاده خواهیم کرد.
مشاور عالی اتاق بازرگانی هرمزگان ابراز امیدواری کرد با پیگیری‌های انجام‌شده، ارزش‌گذاری گمرکی خرمای پیارم اصلاح شود و افزود: امیدواریم این پیگیری‌ها تأثیر مثبتی داشته باشد و با کاهش ارزش‌گذاری، روند صادرات این محصول تسهیل و تسریع شود.

لینک کوتاه : https://chelchelehbandar.ir/?p=38728

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسبها