به گزارش پایگاه خبری چلچله بندر، طی مراسمی با حضور مهدی دوستی استاندار هرمزگان، وجیهالله جعفری معاون وزیر صمت و رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی عملیات اجرایی دو پروژه جدید تحت عنوانهای، داریک پارسین با هدف تولید ۲۵ هزار TUE کانتینر و سرمایهگذاری ۳۱.۵ میلیون دلاری و همچنین پروژه کارخانه تولید پودر گچ باریت فلات ایران به ظرفیت ۱۰۰ هزار تن و سرمایهگذاری. ۲.۱ میلیون دلاری در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس آغاز شد.
این دو پروژه در سایت توسعهی منطقه ویژه خلیجفارس اجرایی خواهد شد و ۱۹ هکتار زمین جهت احداث آنها اختصاص پیدا کرده است و برای ۲۳۳ نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد کرد.
استاندار هرمزگان همچنین در ادامه کلنگ احداث معابر یک، دو و چهار سایت توسعهی منطقه ویژه خلیجفارس را بر زمین زد.
دیگر برنامه استاندار هرمزگان حضور در آغاز عملیات اجرایی فاز طرح ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس و انتقال پساب تصفیهشده به به صنایع غرب بندرعباس بود که در این فاز احداث ۵ مخزن بتنی ۴۰ هزار متر مکعبی ذخیره پساب منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس با حجم سرمایهگذاری ۱،۳۴۴ میلیارد ریالی انجام خواهد شد.
مهندس مهدی دوستی استاندار هرمزگان، در آیین آغاز عملیات اجرایی طرحهای توسعهای منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس، اظهارداشت: مناطق ویژه قرار است که مناطق پیشران اقتصاد باشند از این رو انضباط و نظم در آنها حرف اول را میزند که خوشبختانه منطقه ویژه خلیجفارس عملکرد خوبی در این حوزه داشته است.
وی با بیان اینکه منطقه ویژه نمیتواند نسبت به محیط پیرامون خود و خودروهایی که از آن خارج میشود بی تفاوت باشد، گفت: در تلاش هستیم دو جایگاه بزرگ سوخت را در محدودههای اقتصادی و صنعتی استان راهاندازی کنیم تا زمان معطلی خودروهای ترانزیتی برای سوختگیری به حداقل برسد.
استاندار هرمزگان، تاکیدکرد: پیش از این با محدودیت زمین در منطقه ویژه روبرو بودیم که دستوراتی داده شده است تا زمینهای جدیدی آمادهسازی شود و بتوانیم از سرمایهگذاران استقبال کاملی را انجام دهیم ضمن اینکه در اسکلهها نیز امیدواریم اصلاحاتی انجام شود تا معطلی شرکتها در آنها نیز کاهش یابد.
وی خاطرنشانکرد: پروژههای بزرگی را در منطقه ویژه در دستور کار داریم که بخشی از آنها در سفر پیشروی ریاست جمهوری کلنگزنی و یا به بهرهبرداری خواهیم رساند که یکی از آنها یک بسته ۵ میلیون تنی فولاد است که ظرفیت تولید فولاد هرمزگان را دوچندان خواهد کرد.
نماینده عالی دولت در هرمزگان عنوانکرد: در استان دو مسئله داریم که جزو مشکلات اصلی به شمار میآید، گیر اصلیمان در توسعهی استان، انباشت سرمایه است که متاسفانه در استان انجام نمیشود و تقریبا بیش از ۷۰ درصد سود بنگاهها از استان خارج میشود.
وی افزود: موضوع دوم گسستگی زنجیرههای ارزش در استان است که ما در برنامه اکوسیستم پیمان، تلاش کردیم این نقیصه را از بین ببریم به عنوان مثال یکی از صنایع پیشران استان کشتیسازی است که نهادههای اصلی آن در استان وجود ندارد بر همین اساس تلاش کردیم پیشنیازهای این صنعت را در شرق هرمزگان با کمک هلدینگ خلیجفارس ایجاد کنیم.
دوستی تاکیدکرد: متأسفانه صنعت فولاد استان گریدهای مورد نیاز کشتیسازی را تولید نمیکند و خواهشی داریم این است که کمک کنید بتوانیم نهادههای تولید اقتصاد دریا و کشتیسازی را در داخل استان تامین کنیم و نهادههای موردنیاز این صنعت در استان تولید شود.
استاندار هرمزگان با اشاره رشد کشور در تولید لوازم خانگی، تصریحکرد: علاقهمند هستیم با توجه به پتانسیلهای استان، زنجیرهی تولید لوازم خانگی را در استان ایجاد کنیم و بتوانیم این محصولات را از هرمزگان روانه بازار کنیم.
وی با اشاره به اهمیت اکتشافات معدنی در استان هرمزگان، بیانکرد: ما هنوز نمیدانیم در زیرِ زمین چه منابعی داریم و از طرفی دیگر نیز معادن استان کوچک مقیاس و غیر اقتصادی هستند، از این رو ضرورت دارد اکتشافات جدیدی انجام شود، ضمن اینکه لازم است یک سری قوانین در حوزه
اکتشافات اصلاح شود چرا که معنایی ندارد در مرحله اکتشافات مدتها معطل اخذ مجوز زیست محیطی شویم.
دوستی با بیان اینکه در اکتشافات معدنی آسیبی به محیط زیست وارد نمیشود، تاکیدکرد: در این موضوع نامهای را به ریاست محترم جمهور نوشتهایم و پیگیر تسهیل فرآیندها هستیم.
استاندار هرمزگان با اشاره به تمرکز بیش از حد صنعت کشور، بر کانیهای فلزی، اظهارداشت: باید تمرکز بیشتری روی کانیهای غیرفلزی انجام شود چرا که یکی از اصلیترین مزیتهای هرمزگان در همین بحث کانیهای غیرفلزی است و باید به فعلیت برسد.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با انتقاد از تصمیم گیری برای فولاد هرمزگان در مجموعه فولاد مبارکه اصفهان، خاطرنشانکرد: معنایی ندارد که یک صنعت در استان بزرگی مانند هرمزگان، شعبه احداث کند بلکه در هرمزگان باید صنایع مستقل ایجاد شود و بر همین اساس در پهنه معدنی بزرگی که آماده کردهایم نمیتوانیم با فولاد هرمزگان به نتیجه برسیم و این آمادگی را داریم که این پهنه معدنی را به واحدهای بزرگ و مستقل در استان واگذار کنیم.