افزونه جلالی را نصب کنید.
رئیس نخستین همایش علمی منطقه‌ای امر به معروف و نهی از منکر در هرمزگان؛

امر به معروف و نهی از منکر باید گفتمان اصلی و اساسی جامعه باشد

  • کد خبر : 25128
  • 03 اسفند 1402 - 10:03
امر به معروف و نهی از منکر باید گفتمان اصلی و اساسی جامعه باشد
رئیس نخستین همایش علمی منطقه‌ای امر به معروف و نهی از منکر در هرمزگان گفت: امر به معروف و نهی از منکر باید گفتمان اصلی و اساسی جامعه باشد.

به گزارش پایگاه خبری چلچله بندر به نقل از روابط عمومی ستاد امربه معروف و نهی از منکر هرمزگان، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن کریمی در نخستین همایش علمی منطقه‌ای پیرامون امر به معروف و نهی از منکر که نیمروز چهارشنبه (۲ اسفند) در سالن اجتماعات اداره کل تامین اجتماعی بندرعباس برگزار شد، ضمن خیر مقدم، این همایش علمی را یک ضرورت دانست و گفت: اهداف فراوانی از برگزاری این همایش علمی در حوزه امر به معروف داریم که کمتر برگزار شده است. 

رئیس نخستین همایش علمی منطقه‌ای پیرامون امر به معروف و نهی از منکر با گلایه از فراموشی موضوع امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر باید گفتمان اصلی و اساسی جامعه باشد و به مروز زمان از یک موضوع نابهنجار به یک موضوع بهنجار تبدیل شود. زیرا متاسفانه بخشی از جامعه آن را به عنوان ضد ارزش تلقی می‌کنند هر چند امر به معروف و نهی از منکر آثار عجیب اجتماعی دارد. 

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکرهرمزگان اضافه کرد: همایش علمی می‌تواند کمک کند که امر به معروف و نهی از منکر به یک ارزش‌ در جامعه تبدیل شود. بنابراین یکی از اهداف ما از برگزاری این همایش علمی، توسعه امر به معروف به همه حوزه ها و گسترش آن در سطح جامعه است. زیرا امروزه نیاز است که امر به معروف و نهی از منکر را به حوزه اقتصادی ببریم و اگر گاها مسائل و مشکلاتی در حوزه اقتصادی می‌بینیم، یعنی امر به معروف و نهی از منکر از جامعه کنار رفته است. 

وی ادامه داد: باید در زمینه امر به معروف و نهی از منکر، کار علمی و پژوهشی انجام دهیم که این فریضه بیشتر معرفی شود تا جایی که به عنوان گفتمان جامعه مطرح شود، زیرا امر به معروف و نهی از منکر، بدی‌ها را از بین می‌برد و خوبی‌ها را افزایش می‌دهد و جامعه ساز است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر کریمی اضافه کرد: اگر امر به معروف و نهی از منکر به عنوان ارزش و سرمایه اجتماعی تلقی نشود، مردم در برابر آن مقاومت و ایستادگی می کنند و متاسفانه در بخشی از جامعه این موضوع نمود عینی دارد. بنابراین علما و دانشمندان باید در این زمینه، اندیشمندانه کار کنند و مقوله امر به معروف را به حوزه مالی، اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی هم ببریم. 

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکرهرمزگان در پایان گفت: امر به معروف و نهی از منکر باید فرهنگ و رفتار مردم باشد و اگر اینگونه شود قطعا منفعت آن برای جامعه است.

مسئول مجمع آمرین به معروف و نهی از منکر استان هرمزگان نیز در ادامه با بسیار مقدس دانستن این همایش گفت: هر جا صحبت از امر به معروف و نهی از منکر می‌شود در واقع، مصداق خلیفه اللهی است. 

این استاد حوزه با ابراز امیدواری از به بار نشستن زحمات، فکر و تلاش دست اندرکاران همایش در جامعه افزود: نتیجه کوشش شما باید تمایل جامعه به سمت امر به معروف و نهی از منکر باشد.  

حجت‌الاسلام معصومی در بخش دیگری از سخنانش به مقوله امر به معروف و نهی از منکر در اصل حکومت داری پرداخت و گفت: اصل حکومت اسلامی برای این است که امر به معروف و نهی از منکر کنیم، اصلا حکومت برای همین است وگرنه هر کسی می‌تواند حکومت کند. 

مسئول مجمع آمرین به معروف و نهی از منکر استان هرمزگان اظهار کرد: فرزندان حضرت آدم نیز تخلف را شروع کردند تا به حضرت نوح رسید و در آن زمان عده‌ای مافیا و مرفه بی‌درد قانون خدا را نتوانستند انجام دهند. اگر می‌پذیرفتند باید انضباطی داشته باشند که برایشان مقدور نبود. قانون گریزی،ثروت، حرص و حسادت به آن‌ها اجازه نمی‌داد بنابراین دوباره راه را کج کردند و همه دچار طوفان و عذاب شدند و عده‌ای نیز نجات پیدا کردند و حالا در جامعه امروزی همان‌ها به شکل دیگری ‌ای بازگشته‌اند. 

حجت الاسلام معصومی بیان داشت: انقلاب شد، که حاکمیت اسلامی تثبیت شود، ۱۰ تا هدف برای ولایت فقیه نوشتند. ریاست جمهوری و نخست وزیری مردم را به قهقرا می‌برد. دوباره نقیصه قانون اساسی را بر طرف کردند و یکی از مشکلات ما این بود. قانون اگر نباشد، هرج و مرج می شود از جانبی هم نقیصه های قانون باعث می‌شود که ترکش‌های انقلاب به ولایت می‌خورد. در صورتی که دست ولایت در خیلی از جاها بسته است. 

او در پایان گفت: مقالات علمی باید تاثیراتش در جامعه اجرا شود. 

همچنین مقاله راهکارهای ترویج امر به معروف و نهی از منکر با استفاده از فضای مجازی در بیانات مقام معظم رهبری. نوشته خانم اصغری و زهرا رحمانیان  به عنوان مقاله برتر شناخته شد.

مقاله اثر جمعی از نویسندگان ارائه دهنده انسیه شمسایی با موضوع: تاثیر نقش امر به معروف و نهی از منکر بر سرمایه های اجتماعی به عنوان مقاله برگزیده اول انتخاب شد و مقاله بررسی چرایی بی تفاوتی اجتماعی و تبیین نقش امر به معروف و نهی از منکر در سلامت زندگی جامعه با بهره گیری از متون اسلامی از حجت‌الاسلام علی صادقی مقدم نیز دوم شد.

اعضای کمیته علمی و پژوهشی همایش را حسن کریمی رئیس همایش، محمود صباحی ‌زاده دبیر علمی همایش، سمیه بهرامی دبیر اجرایی همایش و اعضای کمیته داوران را علی بهرامشاهی، رویا جهانگیری، راضیه سلیمانی، آسیه گلستانی، حجت الاسلام اسماعیل پاک نژاد، محمود صباحی زاده، سمیه بهرامی، هانیه کوهی زاده و محمد کمالی باغستانی تشکیل می دادند.

لازم بذکر است، همایش علمی منطقه‌ای پیرامون امر به معروف و نهی از منکر با حضور اندیشمندان و اساتید استان‌های هرمزگان، استان کرمان و استان بوشهر برگزار شد.

گفتنی است در نخستین همایش بین‌المللی با عنوان نقش امر به معروف با توسعه فرهنگی و اجتماعی در ۱۱ محور متنوع طراحی شده بود که تعداد ۵۶ مقاله به دبیرخانه ستاد ارسال شد، ۴۵ مقاله پذیرفته، ۱۰ مقاله برگزیده و ۳ مقاله برتر شدند. ناگفته نماند که در سالهای گذشته همایش استانی برگزار می‌شد و این همایش هر سال در یکی از استان‌های بوشهر، کرمان و هرمزگان برگزار خواهد شد.

پایان خبر//

لینک کوتاه : https://chelchelehbandar.ir/?p=25128

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسبها